sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Autumn Course Teach & Brein(kennis)

27 november in Ede

Waar gaat de Autumn Course Teach & Brein(kennis over?
Veel teams hebben zich laten inspireren door de Teach-technieken die Doug Lemov optekende in het boek Teach Like a Champion. Deze technieken zijn nu ook beschikbaar voor het ZML-onderwijs en voor jonge kinderen, daarnaast wordt steeds meer bekend over hoe de Teach-technieken invloed hebben op het brein. Deze drie zaken worden gecombineerd in de Autumn Course Teach & Brein(kennis). De course start met een inspiratiepresentatie over het gedachtengoed van Teach Like a Champion, vervolgens heeft u heeft keuze uit drie workshops.

Meld u nu aan 

Opening: Teach Like a Champion

Goed lesgeven. Wie wil dat nu niet? In het boek ‘Teach Like A Champion 2.0’ beschrijft de Amerikaan Doug Lemov tweeënzestig microtechnieken voor excellent lesgeven. Lemov observeerde jarenlang succesvolle leraren en hij is er in geslaagd om vast te leggen hoe leraren voor hun leerlingen het verschil kunnen maken en wat topleraren (moeten) doen om ervoor te zorgen dat hun leerlingen goed presteren.
De technieken die Lemov onderscheidt, zijn vrij concrete beschrijvingen van wat een topleerkracht doet of zegt. Iedere techniek is een handeling. Hoe meer je die oefent, hoe beter je wordt. Voor topleerkrachten geldt: ze weten welke onderdelen van hun les er toe doen. Ze oefenen veel op cruciale factoren en weten vervolgens ‘gouden lessen’ te realiseren. In deze presentatie ‘Teach Like a Champion’ hoor je over de achtergronden en het gedachtegoed van ‘Teach’ en krijg je op interactieve wijze een doorkijkje in een aantal essentiële en effectieve Teach-technieken. Met de opgedane kennis en praktijkvoorbeelden kun je de volgende dag al aan de slag met de leerlingen van je klas. Goed lesgeven, wie wil dat nu niet!

Workshops


Teach & Brein(kennis)
Door kennis over de Teach-technieken en hoe ons brein leert, wordt u zich bewust van de invloed van deze technieken op het lerende brein en waarom deze zo effectief zijn. Tijdens de sessie komt een aantal nieuwe technieken uit Teach Like a Champion 2.0 aan de orde, maar er wordt ook een relatie gelegd tussen een aantal technieken (zoals de starttechnieken, waarmee u een goede start van het nieuwe schooljaar maakt met uw groep) uit Teach Like a Champion 1.0 en het brein. Het resultaat: actieve en betrokken leerlingen.

Teach Like a Champion - ZML
Bij de introductie van Teach Like a Champion in Nederland heeft auteur Doug Lemov het volgende gezegd: “Het is niet zo dat alle technieken uit het boek overal klakkeloos kunnen worden toegepast. Topleraren proberen ze uit en komen soms tot de conclusie dat enkele technieken voor hun doelgroep minder goed werken. Die passen ze dan met de bedoeling van de technieken voor ogen zodanig aan, dat ze voor hun doelgroep wél het gewenste effect sorteren of het gewenste effect benaderen…” Vanuit deze ervaringen is de aanvullende uitgave van Teach Like a Champion voor ZML ontstaan. Geheel vanuit de opvattingen van Doug Lemov over ‘de virtuoze cirkel’ (“Geef goede leraren goede technieken in handen en ze maken er binnen de kortste keren nóg betere van!”) zijn leraren van het ZML aan de slag gegaan met het gedachtegoed van Teach Like a Champion. Zo zijn er technieken uitgeprobeerd en aangepast aan het werken met deze bijzondere doelgroep. In deze workshop maken we u deelgenoot van hun ervaringen en krijgt u zicht op hoe de Teach-technieken ook goed toe te passen zijn binnen het ZML-onderwijs.

Teach Like a Champion - Het jonge kind
Bent u benieuwd naar de Haak, Bliksemspel en enkele andere technieken uit Teach like a Champion Het Jonge kind? Tijdens deze workshop maakt u kennis met enkele technieken die specifiek voor kleuters en peuters zijn uitgewerkt. Deze technieken hebben te maken met het neerzetten van een sterke gedragscultuur, hoge verwachtingen hebben en het genereren van een grote mate van betrokkenheid van leerlingen. Hiermee kunt u uw vaardigheden verfijnen, versterken en/of verbeteren, om zo het beste uit u zelf én de leerlingen te halen! 

We sluiten de Autumn Course af met een informeel diner in de vorm van een proeverij bij De Reehorst in Ede!

Voor wie?
Voor directies, intern begeleiders, leerkrachten van po en s(b)o en pedagogisch medewerkers.
Het is mogelijk om individueel of als team in te schrijven.

Meld u nu aan 
U kunt zich inschrijven tot 10 november 2018. 

Datum
Dinsdag 27 november 2018

Tijd
15.30-18.15 uur, aansluitend een informeel diner in de vorm van een proeverij bij De Reehorst in Ede.

Plaats 
De ReeHorst | Bennekomseweg 24 | 6717 LM | Ede

Kosten
€ 179,- per deelnemer

Korting
Bij inschrijving voor 1 oktober betaalt u slechts € 159,- per deelnemer.

Groepsgrootte
Minimum aantal deelnemers is 50, maximum 100

Verdere informatie
Cursus- en conferentiebureau CED-Groep: 010- 407 15612, conferenties@cedgroep.nl

Direct contact

Conferenties  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599