sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Leren formuleren vo (S1660)

Voor wie is de cursus bedoeld?
Docenten vo
Direct inschrijven
Waar gaat de cursus over?
Leerlingen laten in examens en toetsen veel punten liggen. Ze hebben de vraag niet goed gelezen. Ze hebben een onvolledig antwoord gegeven, of een onbegrijpelijk antwoord. Schrijfvaardigheid gaat hand in hand met leesvaardigheid en denkvaardigheid. Hoe traint u leerlingen in het lezen van langere (schrijf)opdrachten en toetsvragen? En hoe leert u leerlingen vervolgens hun gedachten op papier te zetten, een causale redenering formuleren of een beargumenteerde mening?

Cursusinhoud
In deze cursus van twee bijeenkomsten maakt u kennis met een procesgerichte didactiek voor het leren formuleren. U maakt kennis met nieuwe inzichten over taal in de vakken, zoals genredidactiek, de kracht van peerfeedback en de ontwerpprincipes voor een goede didactische aanpak. U krijgt voorbeelden uit de praktijk. U gaat actief aan de slag met verschillende werkvormen en probeert deze uit in uw eigen lessen.
Inschrijfformulier
Data schooljaar 2017-2018
Deze cursus wordt dit schooljaar niet ingepland voor het open aanbod, maar kan wel ingekocht worden op offertebasis op locatie.

Plaats
CED-Groep, Rotterdam

Kosten
€ 325,- per deelnemer

Groepsgrootte
Minimum aantal deelnemers is 8, maximum is 16

Inhoudelijke informatie en cursusleiding
Marijke Bakker
marijke.bakker@cedgroep.nl

Direct contact

Cursusbureau
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599