sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Taakspel voor kleuters

Taakspel, de succesvolle aanpak voor groepen in het basisonderwijs, is nu ook beschikbaar voor groep 1, 2 en 3. Taakspel voor kleuters zorgt voor een prettige sfeer in de groep.

Hoe werkt Taakspel voor kleuters?
De leerlingen spelen Taakspel bijvoorbeeld in de kring of tijdens het werken aan tafel of in de hoeken. De leerkracht bespreekt vooraf de regels. Bijvoorbeeld: je zit netjes op je stoel, je steekt je vinger op als je iets wilt vragen en je helpt elkaar. De leerlingen zijn verdeeld in teams en stimuleren elkaar om zich aan de regels te houden. Het team verliest een punt als er tóch een regel wordt overtreden. De teams strijden om de vooraf afgesproken beloning, bijvoorbeeld een kleurplaat, met elkaar dansen of een leuk spel spelen. Tijdens Taakspel geeft de leerkracht veel complimenten aan kinderen met positief gedrag en negeert hij/zij negatief gedrag.
 
Implementatie van Taakspel
De implementatie van Taakspel verloopt in drie fasen: de invoeringsfase, de uitbreidingsfase en de generalisatiefase.

Voor wie is Taakspel voor kleuters bedoeld?  
Taakspel voor Kleuters is geschikt voor leerkrachten van de onderbouw: groep 1, 2 (en 3).

Taakspellicentie
Taakspel is alleen in licentie verkrijgbaar: de praktijk heeft uitgewezen dat training en begeleiding noodzakelijk zijn om de beoogde effecten te behalen. De CED-Groep geeft de licenties uit. Dit betekent dat u Taakspel alleen inclusief begeleiding kunt kopen.

Producten van Taakspel 
De speldoos Taakspel voor kleuters bevat naast een handleiding voor leerkrachten, een verkorte handleiding, pictogrammen, formulieren, polsbanden en punten. Daarnaast is er een scorebord nodig.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Taakspel voor kleuters? Neem dan contact op met Tanja Gerritsen, t.gerritsen@cedgroep.nl

Artikel
Taakspel kleuters: eindelijk rust in de klas. Uit: KlasseApart, februari 2015

Website
www.taakspel.nl

Gratis voor Rotterdamse scholen
• Rotterdamse scholen kunnen schooljaar 2019-2020 gratis meedoen met Taakspel voor de midden – en bovenbouw én Taakspel kleuters. De constructie is dat een interne Taakspelcoach midden en bovenbouw en een interne Taakspelcoach kleuters worden opgeleid en dat twee leerkrachten midden en bovenbouw en twee leerkrachten kleuters kunnen meedoen. Het tweede (borgings)jaar is ook gratis. Daarbij kunnen ze ook weer een aantal leerkrachten opleiden en kan de borging met behulp van de interne Taakspelcoaches verder vormworden gegeven
• Rotterdamse scholen die al meegedaan hebben met dit subsidietraject in de afgelopen schooljaren kunnen nu ook geheel gefinancierd meedoen met een traject Taakspel kleuters en een borgingstraject komend schooljaar.
Wees er snel bij! Lees meer

Direct contact

Tanja Gerritsen  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599