sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Nao nou, een robot in de kleutergroep

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. De CED-Groep ontwikkelt een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Pilot
Drie Rotterdamse scholen gaan werken met een robot in de kleuterklas. Dat doen ze samen met de CED-Groep, Interactive Robotics en de Maakotheek. De robot 'Nao' zal gaan functioneren als hulpmiddel bij activiteiten die gekoppeld zijn aan het kleuterprogramma ‘Sil op School’.

Leerkracht stuurt de robot aan
Wat moet de robot doen om kleuters in zo’n activiteit te ondersteunen? Wat doet de leerkracht? Wanneer blijft de aandacht van de leerlingen bij de activiteit? Op die vragen wil het project antwoorden vinden en met die antwoorden Nao effectief inzetten. 

Daarnaast moet het voor leerkrachten ook makkelijk zijn om zelf de robot aan te sturen voor eigen lesactiviteiten. Daarom komt er een omgeving om op een handige (en niet technische) manier de robot te kunnen instrueren. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk scholen na het project makkelijk en verantwoord gebruik kunnen maken van de robotactiviteiten, komen de activiteiten, de omgeving voor de instructie en Nao robot via de Maakotheek in roulatie.

Geen technische drempels
Het draait er in dit project vooral om de didactische kracht van de robot voor het onderwijs te benutten. Vernieuwend is de manier waarop leerkrachten zelf activiteiten met de robot kunnen maken. Het platform hiervoor wordt zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt. Leerkrachten hoeven zich dan alleen nog maar zorgen te maken over een goede didactische uitwerking en geen technische drempels te vrezen.

Meer informatie?
Tim Micklinghoff. t.micklinghoff@cedgroep.nl

 

Direct contact

Tim Micklinghoff  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599