sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Rotterdams Schakelklasproject: module Edina-project

25-04-2018 Bijeenkomst

De gemeente Rotterdam en de vier grote schoolbesturen in de stad (BOOR, Kind & Onderwijs, PCBO en RVKO) hebben het initiatief genomen om het onderwijs in de schakelklassen en het NT2-onderwijs aan nieuwkomers op de basisscholen in het algemeen een kwalitatieve impuls te geven. Hogeschool Rotterdam en de CED-Groep nemen de  uitvoering voor hun rekening.

Voor wie
Alle Rotterdamse leerkrachten in het basisonderwijs die te maken hebben met anderstaligen in de klas.

Op woensdag 25 april 2018 start module 1: Edina-project

Korte beschrijving van de inhoud
Edina is een samenwerkingsproject tussen de steden Helsinki, Gent en Rotterdam en de universiteiten van Helsinki, Gent en Utrecht. Bedoeling van Edina is om het onderwijs aan nieuwkomers een inhoudelijke impuls te geven. Er zijn drie onderwerpen onderzocht: Leerkrachtcompetenties, differentiatie en transitie. Daartoe is een website ontwikkeld met veel informatie en opdrachten. Tijdens de twee middagen lopen we samen door de website heen en zoemen we in op de onderwerpen die voor de groep het interessantst zijn. Als je een diepere reflectie wilt op jouw handelen als NT2 leerkracht dan is deze module zeker aan te raden!

Data
Woensdag 25 april  14.00 – 17.00 uur
Woensdag 9 mei: 14.00 – 17.00 uur


Direct inschrijven (de bijeenkomsten zijn gratis, u moet wel aan beide sessies deelnemen!)

 

Terug naar de agenda

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599