sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Rotterdams Schakelklasproject: Technisch lezen, begrijpend luisteren en begrijpend lezen

30-05-2018 Bijeenkomst

De gemeente Rotterdam en de vier grote schoolbesturen in de stad (BOOR, Kind & Onderwijs, PCBO en RVKO) hebben het initiatief genomen om het onderwijs in de schakelklassen en het NT2-onderwijs aan nieuwkomers op de basisscholen in het algemeen een kwalitatieve impuls te geven. Hogeschool Rotterdam en de CED-Groep nemen de  uitvoering voor hun rekening.

Voor wie
Alle Rotterdamse leerkrachten in het basisonderwijs die te maken hebben met anderstaligen in de klas.

Op woensdag 30 mei 2018 start module 2: Technisch lezen, begrijpend luisteren en begrijpend lezen.

Bijeenkomst 1: woensdag 30 mei 2018, 1400 - 1700 uur
Deze middag staat het technisch leesonderwijs aan nieuwkomers centraal. Onderwerpen die op deze middag aan bod komen zijn: hoe kun je het technisch leesonderwijs aan nieuwkomers vormgeven en de ontwikkeling van het technisch lezen van nieuwkomers stimuleren?
Hoe zit het met het klankonderwijs? Hoe ga je om met analfabete leerlingen? En hoe met anders geletterde leerlingen? Wanneer kan je versnellen? Welke materialen en methodes kun je gebruiken?

Bijeenkomst 2: woensdag 6 juni 2018, 1400 - 1700 uur
Op deze tweede middag gaan we in op het stimuleren van begrijpend luisteren en begrijpend lezen bij anderstalige leerlingen en nieuwkomers.
Wat wordt er eigenlijk gevraagd van leerlingen bij begrijpend luisteren en lezen? Waarom is de aandacht voor begrijpend luisteren zo belangrijk? Wat kun je (al) doen met nieuwkomers die nog niet zo taalvaardig in het Nederlands zijn? En wat vraagt dat van jou als leerkracht? Welke materialen voor begrijpend luisteren en begrijpend lezen kun je gebruiken voor nieuwkomers?

Tijdens de bijeenkomsten is veel ruimte voor het stellen van vragen aan elkaar en voor het uitwisselen van tips en ervaringen.

Direct inschrijven (de bijeenkomsten zijn gratis, u moet wel aan beide sessies deelnemen!)

 

Terug naar de agenda

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599