sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

09-10-2017
CED-Groep en LOWAN maken zich sterk voor nieuwkomers in de klas

Voor veel scholen met nieuwkomers een dilemma: eigen taal of niet? Vaak wordt gestimuleerd dat nieuwkomers zoveel mogelijk Nederlands met elkaar en de andere medeleerlingen spreken. Communiceren in de eigen taal is op verschillende scholen zelfs verboden. Onderzoek wijst daarentegen uit dat het gebruiken van de moedertaal juist ondersteunend werkt in de leerontwikkeling van kinderen. Hoe kunnen scholen hiermee omgaan? En hoe kan een school omgaan met het stellen van doelen en leerlijnen aan nieuwkomers? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens gratis netwerkbijeenkomsten in Rotterdam voor leraren. 

Netwerkbijeenkomst
Aanstaande woensdagmiddag 11 oktober vindt voor de regio Zuid-Holland/Zeeland, in Rotterdam de eerste gratis Netwerkbijeenkomst ‘Nieuwkomers’ van dit schooljaar plaats. Zeer interessant voor scholen die werken met nieuwkomers en behoefte hebben aan nieuwe inzichten. Deze netwerkbijeenkomst is de ideale gelegenheid voor leerkrachten om ervaringen te delen met collega’s. 

Leerlijnen
Tijdens de bijeenkomst staan verschillende actuele onderwerpen met betrekking tot het onderwijs aan nieuwkomers centraal. Naast het taaldilemma, wordt ook het werken met leerlijnen belicht. Hoe te gebruiken op school? En wat leveren ze op voor de leerlingen? Actuele en nieuwe informatie wordt gedeeld en men gaat deze middag direct actief aan de slag met de besproken thema’s. De Netwerkbijeenkomsten ‘Nieuwkomers’ in deze regio worden georganiseerd door het LOWAN (Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers) en de CED-Groep.
Informatie en inschrijven

 

Direct contact

Hans Piederiet  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599