sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

20-09-2017
'De week tegen pesten' ook focus in lesprogramma's CED-Groep

‘De week tegen pesten 2017’, die maandag van start is gegaan, staat volledig in het teken van pestgedrag dat online plaatsvindt. Stichting School & Veiligheid helpt leraren met tips en tools voor het voorkomen en aanpakken van online pesten. De CED-Groep steunt deze boodschap en zet zich graag in om een veilig schoolklimaat te creëren, zowel online als offline. Dit doen wij in cursussen en trainingen, maar ook in onze programma's. 

Cursussen en trainingen
Het Cursusbureau van de CED-Groep heeft verschillende trainingen gericht op pesten en het zorgen voor een veilig klimaat. Nieuw is de cursus 'Meidenvenijn' die zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs wordt aangeboden. Denk ook aan de cursus 'Antipestcoördinator'. Deze collega is verantwoordelijk voor beleid, is aanspreekpunt bij pestincidenten en ontwerpt een passende aanpak tegen pesten. 
Bekijk overzicht cursussen veiligheid op school

Programma's
Het programma Nieuwsbegrip koos als onderwerp voor de lessen van deze week uiteraard voor de campagneweek tegen pesten. Alle scholen die werken met Nieuwsbegrip besteden deze week in de lees- en rekenlessen dus aandacht aan pesten. 
Lees verder
Een preventief programma tegen pesten is De Vreedzame School. Dit complete programma voor sociale competentie en burgerschap besteedt veel aandacht aan het creëren van een veilig schoolklimaat. 'Iedereen hoort erbij' is het uitgangspunt. Ook op vreedzame school kan negatief gedrag als pesten en buitensluiten voorkomen. Soms zijn extra activiteiten nodig om tegenwicht te bieden tegen negatief en ongewenst gedrag.
Lees verder
Voor leerlingen in het speciaal onderwijs geldt dat zij soms onvoldoende beseffen dat wat zij online zeggen, invloed heeft op de eerstvolgende offline-ontmoeting en andersom. In de lessen van de nieuwe methode Sociaal offline/online leren deze leerlingen op een interactieve en stapsgewijze manier om zich on- en offline te presenteren en sociaal te gedragen. De methode is eind deze maand beschikbaar via de webwinkel van de CED-Groep. 

 

Direct contact

Marketing & Communicatie  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599