sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

25-09-2017
Netwerkbijeenkomsten nieuwkomers in Rotterdam en regio

Op veel scholen met nieuwkomers een dilemma: eigen taal of niet? Vaak wordt gestimuleerd dat nieuwkomers zoveel mogelijk Nederlands met de rest van de leerlingen en elkaar spreken. Het spreken in de eigen taal is op verschillende scholen zelfs verboden. Maar onderzoek wijst uit dat het gebruiken van de moedertaal juist ondersteunend werkt in de leerontwikkeling van kinderen. Hoe kunt u hiermee op school omgaan?

Op  woensdagmiddag 11 oktober vindt in Rotterdam de eerste Netwerkbijeenkomst Nieuwkomers van dit schooljaar plaats voor de regio Zuid-Holland/Zeeland. Werkt u met nieuwkomers op uw school en heeft u behoefte aan nieuwe inzichten? Deelt u graag ervaringen met collega’s? Dan is deze gratis netwerkbijeenkomst echt iets voor u!

Ook deze bijeenkomst staan verschillende actuele onderwerpen met betrekking tot het onderwijs aan nieuwkomers centraal. Naast het taaldilemma, bespreken we het werken met leerlijnen. Hoe gebruikt u ze op school? En wat leveren ze op voor de leerlingen? Actuele en nieuwe informatie wordt met u gedeeld en u gaat deze middag meteen actief aan de slag met de besproken thema’s. 

De Netwerkbijeenkomsten Nieuwkomers in deze regio worden georganiseerd door het LOWAN (Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers) en de CED-Groep.
Deelnemen aan deze gratis netwerkbijeenkomst? Inschrijven kan op de website van LOWAN.  
 
Info over cursussen en materialen voor scholen: Hans Piederiet (CED-Groep), h.piederiet@cedgroep.nl

 

  

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599