sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

10-10-2018
Robot NAO genomineerd voor de Aardig Onderweg Award

Robot Nao is genomineerd voor de Aardig Onderweg Award, een initiatief van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET. Ieder jaar gaat de organisatie op zoek naar mensen die met innovatieve, technische en duurzame oplossingen komen die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken. Deze initiatieven zijn al aardig onderweg, maar kunnen nog wel een steuntje in de rug gebruiken.

Over robot Nao
Een robot die kleuters voorleest uit Roodkapje. Of een robot die de ‘robotdans’ danst met kleuters en ze hiermee helpt in hun motorische ontwikkeling. Klinkt dit als toekomstmuziek? Écht niet!
Op drie basisscholen heeft de robot Nao de kleuterklassen ondersteund met tien activiteiten, ontwikkeld door de CED-Groep. Nao is ook nog op acht Rotterdamse scholen geweest tijdens zijn Robotour. Nog meer scholen wilden kennis met hem maken, maar hiervoor ontbrak het Nao simpelweg aan tijd.

Nao op reis
Nao is nu te huur in de Maakotheek, maar hij wil graag verder op reis door 010! CED-Groep wil graag een broertje of zusje hebben voor Nao, zodat nóg meer scholen gebruik van hem kunnen maken. Ook willen ze de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 de Nao zelf leren programmeren. Zo kan de hele school profiteren van deze gerobotiseerde vriend! Nao is aardig onderweg en wil nu nog verder. Of zoals hij zelf zou zeggen ‘Ik ben er klaar voor!’

Op vrijdag 9 november 2018 bepalen de jury en online stemmers wie de winnaar is van de Award 2018. 
Stem op Robot Nao

Lees meer over de Aardig Onderweg Award
Lees meer over het CED-project Nao Nou!, een robot in de kleuterklas

 

Direct contact

Marketing & Communicatie  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599