sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Artikelen oktober 2018

Nieuwsbrief Onderwijs Maak Je Samen, 4 oktober 2018 
Inmiddels zijn 1.000 basisscholen in Nederland ‘vreedzaam’ en dit aantal groeit ieder jaar. De Vreedzame School (ontwikkeld door de CED-Groep) is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Kinderen voelen zich gehoord en gezien, krijgen een stem, en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.
Onderwijs Maak Je Samen begeleidt ook dit jaar weer meerdere scholen die gaan werken met het programma.
Lees de nieuwsbrief

Tijdschrift voor Remedial Teaching

De CED-Groep heeft een vervolg uitgebracht op het boek Even denken, namelijk Even verder denken voor leerlingen uit de midden- en bovenbouw van de basisschool. In de recensie staat hoe de leerlingen op één van onze activiteiten reageerden.
Lees artikel 'Proef op de som'    

Nederlands tijdschrift voor logopedie; jrg. 90 (2018), nr. 6 (september), p. 32-33
In het Hoorspel wordt gewerkt aan het eigen maken van diverse strategieën voor begrijpend luisteren. Dat gebeurt door verhalende teksten die te beluisteren zijn via de bijbehorende cd. Colette Mathijssen, ontwikkelaar bij de CED-Groep, is een van de auteurs. De CED-Groep is uitgever van het Hoorspel.
Link naar artikel
 
KindVak Magazine, juli 2018
​Om antwoord te krijgen welk type manager, pedagogisch medewerker of leerkracht u bent, kunt u gebruik maken van het Enneagram. Als u zich bewust bent van uw eigen persoonlijkheden die van uw medewerkers of collega's, dan kunt u de talenten van ieder type de ruimte geven. De auteur, Mireille David, is werkzaam als Innovatie- en organisatieadviseur bij de CED-Groep.
Lees artikel 'Ontdek jouw persoonlijkheid met het Enneagram' 

 

Direct contact

Marketing & Communicatie  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599