sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Toetsen met taxonomieën

Wat maakt een toets tot een goed meetinstrument? Op welke plek in de leerlijn zetten we als sectie een toets in en aan welke kwaliteitsafspraken houden wij ons? Wat doen wij met de schat aan informatie die elk toetsmoment oplevert? Het antwoord op deze en vele andere vragen over toetsing komen aan bod in deze training.

Voor wie
Docenten vo

Gebruik van een taxonomie
Taxonomieën zijn inmiddels een welbekend begrip binnen onderwijsland, en terecht! Het gebruik van een taxonomie geeft de docent meer inzicht in het vaardigheidsniveau van de leerling, waardoor hij of zij in staat is de lesinhoud beter af te stemmen op de behoefte van de leerling en effectiever feedback kan geven op het leerproces. Hiernaast biedt het secties de gelegenheid om per onderwijsniveau de leerlingvaardigheden vast te stellen en hierdoor een doorlopende leerlijn te bepalen.

Inhoud van de cursus
De training Toetsen met taxonomieën bestaat uit het kennismaken en oefenen met het gebruik van een taxonomie, het vaststellen en borgen van de toetskwaliteit, het opstellen van een doorlopende leerlijn, het analyseren van toetsdata en het inzetten van vervolgacties op basis van deze opbrengsten. Door met een taxonomie te werken, leer je meer uit toetsen te halen en leg je de beheersing van de leerling op verschillende cognitieve vaardigheden bloot.

Opbrengst

Na afronding van de training, die uit drie bijeenkomsten bestaat, kunt u zich toetsexpert noemen. Voor scholen een must om meerdere toetsexperts in huis te hebben!

Incompany
Lees meer over de training Toetsen met taxonomieën (alleen op offertebasis!).  

Artikel
Lees artikel Toetsen met taxonomieën op de Horeca Vakschool. KlasseApart, oktober 2017.

Informatie
Inhoudelijke informatie kunt u krijgen bij Maarten Jiskoot, m.jiskoot@cedgroep.nl

 

Direct contact

Maarten Jiskoot  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599