sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Scan Sociaal Domein

Het ‘sociaal domein’ voor uw school omvat onder andere zaken als burgerschap, democratie en sociale veiligheid. Maar ook het pedagogische klimaat op uw school bepaalt uiteraard een groot deel van het sociale klimaat op uw school. Om inzicht te krijgen hoe uw school ervoor staat op het gebied van het ‘sociaal domein’ biedt de CED-Groep u een vragenlijst (scan) aan. Aan de hand van uw antwoorden op een aantal met zorg geselecteerde vragen krijgt u een duidelijk beeld hoe uw school ervoor staat.


Voorwaarde voor goed onderwijs
Een positief sociaal klimaat op uw school is belangrijk. Inspectie stelt het gevoel van veiligheid bij leerlingen als voorwaarde voor goed onderwijs. We weten allemaal dat een positief pedagogisch klimaat positieve effecten heeft op de motivatie en dus op het leren van onze leerlingen.

Begeleidingsaanbod
De CED-Groep heeft een begeleidingsaanbod voor verschillende methoden en onderdelen van het sociale domein. Recent is de CED-Groep een samenwerking aangegaan met Iliass El Hahioui rond de Transformatieve School. Ook onderdelen van het programma ‘Democratie kun je leren' kunt u goed inzetten wanneer uw school wil werken aan versterking van het sociale klimaat. Maar ook minder vergaande aanpakken van het sociale klimaat in uw school geven al een vergroting van het welbevinden van uw leerlingen en docenten. Een positief sociaal klimaat biedt docenten en leerlingen alle ruimte om leren en opgroeien tot zelfbewuste personen een volwaardige plek te geven. Door het achterhalen hoe uw school ervoor staat wat betreft het ‘sociaal domein’, kunt u de eerste stap zetten in de richting van een nog betere school.

Sub-domeinen
De geheel uit de dagelijkse praktijk afgeleide vragen zijn geclusterd rond de volgende sub-domeinen:
1. School als oefenplaats voor democratie
2. Leerlingen-participatie
3. Omgaan met diversiteit
4. Sociaal gedrag en schoolklimaat
5. Pedagogisch handelen

SCAN SOCIAAL DOMEIN VO
Download de scan Sociaal Domein vo

UITLEG OVER DE VRAGENLIJST
Gebruik scan Sociaal Domein vo (pdf)

Wanneer u alle vragen in de vijf tabbladen (schrik niet, dit kost u slechts 10 minuten tijd) hebt beantwoord met Ja of Nee, kunt u in het tabblad 'Resultaat' zien hoe uw school ervoor staat op het gebied van het sociale domein. Sommige vragen worden twee keer gesteld, omdat ze bij meerdere domeinen horen.

Meer informatie
Neem contact op met Maarten Jiskoot, m.jiskoot@cedgroep.nl of Hans Scheltema, h.scheltema@cedgroep.nl Wij komen graag met u in contact om met elkaar te werken aan uw schoolklimaat.


 
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599