sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Taalcoördinator

Waarom een taalcoördinator?
Elke school wil ervoor zorgen dat het taalniveau van haar leerlingen geen belemmering vormt om leerstof bij alle vakken te begrijpen én ervoor zorgen dat de taalvaardigheid zo is dat leerlingen in alle (schoolse) situaties adequaat kunnen communiceren. Iemand in de school moet hier de eindverantwoordelijkheid voor dragen. Een goed functionerend taalbeleidsplan helpt daarbij enorm.

Wat doet de taalcoördinator?
Het opstellen of actualiseren van een taalbeleidsplan, het verbeteren van de didactische vaardigheden van alle docenten, het afnemen van taaltoetsen en het kiezen van (extra) methodes kunnen behoren tot de verantwoordelijkheden van de taalcoördinator. Ook kan de taalcoördinator binnen de school fungeren als taalcoach.

Basiscursus voor startende taalcoördinatoren
De  taalcoördinator heeft kennis, maar ook strategieën nodig om de focus te kiezen die past bij de school, slimme strategieën in te zetten en bijvoorbeeld om te gaan met weerstanden. Al deze elementen komen aan de orde in de cursus Taalcoördinator.

Incompany en open aanbod
U kunt de Basiscursus Taalcoördinator op individuele basis volgen. Heeft u, samen met uw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op uw organisatie, uw situatie en uw wensen? Dan is een incompany training zeker interessant.


Lees meer over de basiscursus uit het open aanbod

 

Direct contact

Marijke Bakker  
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599